IKKI QATLAMLI TRIKOTAJ TO‘QIMALARIDA QATLAMLARNING BIRIKTIRISh USULINI TRIKOTAJNI FIZIK-MEXNIK XUSUSIYaTLARIGA TA’SIRINI TADQIQOTI
Ключевые слова:
Ikki qatlamli trikotaj, halqa, paxta yigirilgan ipi, ip, halqa ipi, ip uzunligi, trikotaj to‘qimasi, absolyut hajm, texnologik ko‘rsatkich, halqa qatori balandligi, halqa yuzasi, hajm zichligiАннотация
Maqolada ikki qatlamli trikotaj to‘qimalarining fizik-mexanik xususiyatini tavsiflovchi ko‘rsatgichlardan: pishiqlik va uzilishdagi cho‘zilish, uzilish kuchidan kam bo‘lgan kuchlanishda cho‘ziluchanlik, bir va ko‘p martali cho‘zilishga nisbatan chidamlilik, g‘ijimlanishga va ishqalanishga chidamlilik, namlab-issiqlatib ishlov berishdagi kirishuvchanlik kabi xususiyatilari tadqiq qilingan.
Библиографические ссылки
Шалов И.И., Давидович А.С., Кудрявин Л.А. Технология трикотажного производства. М.: Легкая и пищевая промышленност. -1984. -с.132-142.
Торкунова З.А. Испытания трикотажа. М. Легкая индустрия. 1975 г. -с.108-124.
А.Т. Жўрабоев, К.М. Холиқов. Отсенка качества новых структур двухслойного трикотажа. Международная научно-практическая конференция. «Мода индустриясида инновация ва замонавий технологиялар» 23-ноября 2019 й, Тошкент. с. 231-234.
Обидов, Д., Акрамов, А. М., & Алиева, Д. Г. (2021). Влияние влажности на механические свойства хлопчатобумажной пряжи. In наука и просвещение: актуальные вопросы, достижения и инновации (pp. 35-38).
Эркинов, З. Э. Ў., & Обидов, Д. Х. Ў. (2018). Выработка крученой пряжи из однониточной пряжи разного способа и системы прядения. Символ науки, (7), 47-50.
Каримов, Р. К., Алиева, Д. Г., Обидов, Д. Х., & Мамадалиева, Д. А. (2018). Динамика изменения относительной влажности хлопчатобумажной пряжи и готовых изделий по технологическим переходам. Universum: технические науки, (9 (54)), 17-20.
Obidov, D. X., Aliyeva, D. G., Sotvoldiyev, K. B., & Karimova, S. R. Tissue Indicators Affecting Tissue Properties. JournalNX, 7(10), 169-173.
Загрузки
Опубликован
Выпуск
Раздел
Категории
Лицензия
Copyright (c) 2024 Нуриддин Каримов (Автор)
Это произведение доступно по лицензии Creative Commons «Attribution-NonCommercial» («Атрибуция — Некоммерческое использование») 4.0 Всемирная.